Tuesday, April 21, 2015

Europapark - Germany - 18.04.2015 - Deel 3

Goedemorgen Germany!

Na een deugddoende nachtrust loopt om 7 uur de wekker af. We kunnen ontbijten vanaf 8 uur en dat willen we dan ook doen, maar eerst maar even opstaan en ons klaarmaken. Iets voor 8 uur zijn ook Nathalie en Willem klaar en samen gaan we naar beneden naar het ontbijt.

Het buffet staat al klaar en er is keuze genoeg. Er zijn kraak verse pistolets, broodjes, brood en verschillende soorten beleg. Er zijn verschillende soorten kaas, roereitjes, hardgekookte eitjes, spek, zelfs kleine hamburgertjes. Er zijn verschillende soorten worst en yoghurt, cornflakes... keuze genoeg dus.
De gastvrouw komt nog vragen of we koffie, thee of chocolade melk willen en maakt voor ieder van ons een kannetje. Hendrik gaat voor de koffie, terwijl de rest voor de chocolade melk gaat.

Na het ontbijt gaan we terug naar de kamer en worden de koffers ingepakt en de auto ingeladen. Nog even betalen en we kunnen gaan. Er wordt mooi weer en 21 graden voorspeld. Dat ziet er dus een pak beter uit dan gisteren. Maar mooi weer en weekend wil ook zeggen dat er meer mensen in het park zullen zijn. Och ja, we zullen het zien!

Goedemorgen Europapark!

Iets na 9 uur komen we toe bij de parking. Zoals we gevreesd hadden, is het een pak drukker dan voordien. Ze hebben zelfs een extra parking moeten open doen. Maar dat kan de pret niet drukken. We zien wel waar we uitkomen vandaag. We genieten alvast van het stralende zonnetje.
Omdat Arthur & the Minimoys zo'n populaire attractie is en er vaak een lange wachtrij staat, willen we deze als eerste doen. Helaas zijn we al te laat in het park hiervoor, dus besluiten we om, net zoals gisteren, de monorail te nemen naar de andere kant van het park. We verlaten de monorail weer in Spanje en lopen via Portugal verder naar Iceland.


Hotel El Andaluz.
Hotel met spaans thema.

 
Portugal.Wodan!

In het themagedeelte Ijsland bevindt zich de houten rollercoaster Wodan - Timburcoaster. Wodan is de Germaanse oppergod in de Germaanse mythologie. Wodan wordt vereenzelvigd met de Scandinavische Odin, de stamvader van het geslacht van de Asen. Wodan wordt in de mythologie ook wel gekoppeld aan Holda, of Vrouw Holle. Hij wordt vergezeld door twee raven, Huginn en Muninn geheten. De dag woensdag is naar deze God genoemd.
Het woord Timbur in de naam is het Ijslandse woord voor hout, het materiaal waarin de coaster is opgebouwd.

De ingang ziet er super knap en indrukwekkend uit. De hele wachtrij is zoals we ondertussen gewend zijn van dit park ook zeer mooi gethematiseerd. De wachtrij bedroeg al 25 minuten, maar dat was zeker geen straf.
De rit zelf was super! Wat een geweldige attractie. Het was het wachten zeker meer dan waard. Atlantica in Portugal
 
Nadat ons avontuur met Wodan is het tijd voor wat anders. We willen nog steeds de Atlantica Supersplash doen.  Deze bevindt zich in het themagedeelte Portugal. Het is super zonnig en warm vandaag, ideaal dus voor een waterattractie. Deze attractie stond gisteren al op het programma, maar door het onweer en de hevige regen werd de attractie stilgelegd.
Nathalie en Willem hebben deze attractie ook nog niet gedaan, dus ook zij zijn super benieuwd.
 
Deze attractie heeft ook een "Atlantica Shower" wat wil zeggen dat mensen op een bepaald aangeduide plaats moeten gaan staan. Wanneer de bootjes de helling af komen, krijgen de mensen een douche. We kunnen ons levendig voorstellen hoeveel deugd zo'n douche doet bij temperaturen van +25 graden, maar wij laten het voor wat het is.
 
De attractie heeft een wachtrij van 5 minuten, wat wil zeggen dat we bijna zo kunnen doorlopen en plaatsnemen in een bootje. Ze heeft een Pirates Of The Caribbean thema en de film uit de gelijknamige film wordt afgespeeld in de wachtrij. Vaak wordt deze attractie niet gezien als achtbaan, maar als wildwaterbaan. Maar omdat de baan tussen de optakeling en de drop een kleine drop heeft en naar de grote drop nog op een heuveltje omhoog gaat wordt het een waterachtbaan genoemd.
De achtbaan kan geen bochten maken, maar helemaal bovenaan wordt je via een draaiplatform gedraaid. Je gaat in deze attractie dus een stukje achterwaarts varen.
Ondanks mijn last van hoogtevrees vond ik het een leuke attractie. De splash op het einde is geweldig, zeker bij warm weer.
 Een klein stukje achterwaarts varen.

Ook in de wachtrij komt het piraten thema mooi aan bod.Spanje

Via Spanje lopen we naar Oostenrijk, waar het volgende avontuur al op ons staat te wachten. Maar niet zonder eerst wat foto's te maken van het Spaanse themagedeelte.
 
 

Oostenrijk

Aangezien we toch goed nat zijn, kunnen we net zo goed nog een waterattractie doen en deze bevindt zich dus in Oostenrijk. Het zijn de typische boomstammetjes die je in zowat elk pretpark vindt.
Hier heet de attractie Tirol Log Flume en heeft een mooi Oostrijks thema.
De wachtrij is maar 15 minuten, dus dat valt nog eens extra mee. Ook al is het behoorlijk druk in het park, we hebben niet echt de indruk dat we ergens lang moeten wachten.

In Oostenrijk bevindt zich ook de Vienna Wave Swinger. Een gigantische paddenstoel met stoeltjes die ronddraaien en op en neer gaan. De grote paddenstoel ziet er indrukwekkend uit. Leuk gedaan voor kinderen, maar wij slaan hem over.
Wordt vervolgd.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...