Tuesday, May 28, 2013

Bretagne - Dag 4, deel 1: maandag 20 mei 2013

20.05.2013

Van oude abdijen tot mooie plekjes

De dag begint weer met een wekker die om 7 uur afloopt. We douchen ons en maken ons klaar voor het ontbijt. Ook vandaag zijn we weer bijna de enigen aan het ontbijt. Aan de andere kant van de zaal zit nog een koppel, maar verder is er niemand.
Het ontbijt buffet
Uitzicht over de haven van Binic vanaf onze hotelkamer.
 Na het ontbijt maken we ons klaar voor vertrek. Vandaag gaan we onder andere naar Paimpol. Hier staat een ruïne van een oude abdij, de abbaye de Beauport, welke de moeite waard zou zijn. De rit duurt ongeveer een uurtje. Wederom stuurt de GPS ons soms langs kleine weggetjes, maar we komen zonder veel problemen in Paimpol waar de weg naar de abdij goed aangegeven staat.

Wanneer we toekomen, is de ruïne nog niet open. We zijn hier nu toch, dus besluiten alvast een wandeling rond de site te maken.


 


Al snel komen we op het strand terecht. Wat ons ook opvalt is dat het er krioelt van de zwaluwen.
De abdij werd in de 13e eeuw gebouwd. Ze werd opgericht door graaf Alain de Goëlo, maar ze werd geplunderd tijdens de Franse revolutie. Ondertussen (in 1992) werd de abdij gekocht door de organisatie "Conservatoire du littorial". Deze organisatie beschermt het erfgoed van de Franse kusten. De naam Beauport (of Bellus Portus) geeft zijn ligging aan de kust aan. Deze abdij was het startpunt voor vele pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. 

Vertrekpunt voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella.
Vanaf dit punt is het nog zo'n 1800 km.
 
Uiteindelijk gaan we de abdij niet meer binnen. Het is koud en winderig en we vinden het wel goed geweest zo. We besluiten om verder te rijden naar Pointe De L'Arcouest. De rit duurt een klein kwartiertje en we vinden dit uitzichtpunt zonder moeite.
 
Het uitzicht is alvast de moeite waard en ook al is het nog steeds koud en winderig, we besluiten een strandwandeling te maken. We zien vanop het strand het eiland île De Bréhat liggen. Je kan er, als je wil, met de boot naartoe, maar wij besluiten toch maar aan land te blijven. Op het strand en tussen de rotsen krioelt het ook van de slakjes en schelpen. Heel grappig om te zien.
 Na volledig te zijn uitgewaaid op het strand, gaan we weer naar de auto en rijden we verder. Wordt vervolgd dus!

1 comment:

  1. Ben benieuwd naar de rest van de dag. Gelukkig was het droog!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...