Monday, November 24, 2014

DLP Enchanted Christmas: Donderdag 20.11.2014 - Deel 1

Almost ready to go!

Donderdag 20 november. Hendrik moet normaal gezien de ganse dag werken, maar kon last minute nog een namiddagje vrij nemen. Ook ik kon last minute een ganse dag vrij nemen en hierdoor kunnen we vroeger vertrekken! Yay!

Hendrik moet in de voormiddag nog werken. Hij neemt normaal gezien de trein naar zijn werk, maar nu rijdt hij met de auto. Om de files rond Antwerpen voor de zijn, loopt de wekker vroeg af. 5.15 uur! Pff!
Ik heb de ganse dag vrij en vertrek rond 9.30 uur ook naar Antwerpen. Voor 's middags haal ik voor ons beiden een belegd broodje in een broodjeszaak in de buurt van Hendrik zijn werk. Om 12 uur is hij vrij. We eten ons broodje nog op samen met Hendrik zijn collega's en zijn dan klaar voor vertrek.

Doordat we vanuit Antwerpen vertrekken, is de rit een dik half uur korter. Dat valt mee! Ook de files in Antwerpen zijn we in principe al voorbij.
En ja hoor. Het gaat vlot. Geen files in Antwerpen, geen files in Gent en ook in Lille gaat het vlotjes.
We rijden in één keer door naar Disneyland en om 16 uur stipt staan we op de parking van Disneyland. We hadden gedacht om ongeveer rond 18 uur toe te komen, dus dit valt reuze mee!

Off we go!
 
Olaf mag mee.
 
En ook Hamish is van de partij!
 
Almost there!
 
 


Home sweet home!

Heerlijk, we zijn weer 'thuis'. Eerste stop is Flora's Boutique. Ik wil graag de Photopass+, maar vermoed dat deze uitverkocht ik. Ik had gelezen dat hij pas in het weekend weer beschikbaar zou zijn, maar wie niet waagt... Groot is mijn verbazing wanneer ik in Flora's Boutique de Photopass+ toch zie liggen. Wat een meevaller! We kiezen er eentje uit en gaan snel in de rij staan. Er staan nog twee mensen voor ons in de rij en het wachten duurt lang. Wanneer het uiteindelijk onze beurt is, verontschuldigt CM Toby zich voor het lange wachten. Ach, daar kan hij ook niet aan doen. Hij legt nog even uit hoe de Photopass+ werkt en raadt ons aan om op het einde van elke dag even langs Flora's Boutique te komen en te checken of alle foto's daadwerkelijk op de pas staan.

De eerst missie is alvast geslaagd.

Grab shell dude!

In Main Street gaat de parade bijna beginnen, maar wij besluiten om het park te verlaten en de parade een ander keertje te bekijken. We trekken naar de Studio's waar Mickey en Minnie in hun kerstoutfits nog op de set staan. De wachtrij is ondertussen afgesloten. Jammer. Dat wordt een ander keertje terugkomen. Bij Crush's Coaster staat een wachtrij van 30 minuten en we besluiten snel aan te schuiven. Uiteindelijk is het na een 20-tal minuten onze beurt al. We zetten ons in een schildje en de CM van dienst controleert of we wel goed vast zitten. Ook vond hij het grappig om even mijn muts over mijn ogen te trekken. Tsss! Pestkop! :-p Ook de CM 'aan de knopjes' vond het grappig. Jaja, lach maar. :-)

Bienvenue à Paris

Na Crush's Coaster is het tijd om de nieuwe Ratatouille darkride uit te proberen. Het is voor ons de eerste keer dat we Ratatouille: L' Aventure Totalement Toquée de Rémy zullen doen en we zijn dan ook zeer benieuwd. Met een wachtrij van 25 minuten sluiten we snel aan. De wachtrij is alvast erg leuk gedaan. We krijgen een 3D brilletje en niet veel later mogen we plaatsnemen in een Ratmobile. Wow, het ritje overstijgt onze verwachten. Je beleeft het verhaal van Ratatouille vanuit de positie van Rémy. En echt... Wow, hoe gaaf is dit? Héél erg leuk gemaakt en gedaan. Superleuke attractie

 
Detail uit de wachtrij.
 
What's up man?
 

Wanneer we uit de attractie komen, is het al donker. We nemen nog wat foto's in de Studio's en verlaten dan het park. Tijd om wat te gaan eten. 
Welcome to the 50's!

We kiezen traditiegetrouw voor Annette's Diner. Eenmaal binnen worden we snel geholpen. We krijgen een tafeltje boven. Hendrik bestelt freshly squeezed lemon coke en de burger van de maand: de Brie burger, een hamburger met brie, mosterd, appel, bacon en sla. Ik bestel een freshly squeezed lemon sprite en een cheese burger.
Wanneer ze onze drankjes brengen, blijkt dat ze mijn lemon sprite vervangen hebben door een gewone sprite, maar ik krijg gelukkig al snel het juiste drankje. 
Het eten smaakt prima en vooral Hendrik is heel blij met zijn keuze. Voor herhaling vatbaar maar weer!
Burger of the month: Brie burger

Cheese burger
 

Na het eten duiken we nog even de Village in. Ik had een vriendin beloofd om even wat foto's te maken van het nieuwe wit/blauwe Disney servies. In de World Of Disney store hebben ze het servies en ik maak alvast de foto's. We nemen zelf 4 kopjes en ook het bestek gaat mee.

We lopen ook nog even langs de andere winkeltjes, maar besluiten verder niets te kopen. Dan is het tijd om weer naar de auto te gaan en in te checken in het hotel. We zien dat Dreams ondertussen bezig is, maar die kijken we morgen  wel.

New York, New York

We verlaten de parking en rijden naar Hotel New York. Dit wordt onze thuis voor de komende drie dagen. Het inchecken verloopt vlotjes en we krijgen kamer 173 op de begane grond. De deur naar de badkamer kan een opfrisbeurt gebruiken, maar verder is het een mooie, leuke kamer.Kamer 173!
 

 
We zetten de foto's nog even op de computer, mailen Natasja en nemen vervolgens nog een heerlijk warm bad alvorens onder de wol te kruipen.
Tot morgen Disneyland...

Wordt vervolgd...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...