Sunday, April 19, 2015

Europapark - Germany - 16.04.2015 & 17.04.2015

Ready to go!

Na nog een dag te hebben gewerkt, vertrekken we vanavond richting Nathalie & Willem, vrienden van Hendrik waarmee we naar Europapark in Rust (Duitsland) gaan. Omdat we morgen te vroeg vertrekken, gaan we vanavond bij hun slapen, zodat we toch nog wat nachtrust hebben. We laden eerst nog even de auto in, eten nog wat en om 19 uur zijn we weg! Europapark, here we come!
Na nog een gezellige filmavond met Nathalie, gaan we naar bed. Het zal vroeg ochtend zijn, want om 4.30 uur willen we al onderweg zijn naar Duitsland.

Europapark, here we come!

Om 3.45 uur komt Nathalie ons wekken. Gaap! We maken ons klaar, eten nog wat en rond 4.30 uur zijn we effectief weg.
Het is een ritje van 6 uur. Voor we de grens met Luxemburg over steken, tanken we nog even in Malmedy. Verder stoppen we nog een keertje om naar toilet te gaan en daarna gaat het in rechte lijn naar Europapark in het kleine plaatsje Rust in Duitsland.

6 uur en een vlotte rit later, komen we om 10.30 uur toe in Rust. Van ver zien we de Silverstar, de tot in 2012 hoogste rollercoaster van Europa. We zijn er dus bijna.

Er wordt voor vandaag regen voorspelt en dat zie je ook aan het aantal bezoekers op de parking. Het is niet druk op de parking en dat is alleen maar positief. Nu nog hopen dat het droog blijft.

Let the fun begin!

Ook aan de ingang gaat het vlot. We hebben onze tickets voor twee dagen via internet gekocht en uitgeprint, dus aan de kassa kunnen we zo doorlopen. Handig!

Europa park is opgebouwd uit een aantal themagebieden, die elk een Europees land voorstellen.

Duitsland

Beginnen doen we in Duitsland. Dit is het eerste land dat je tegenkomt wanneer je het park binnen gaat.
Vanaf de eerste minuut dat je hier binnen wandelt, voelt het ook echt alsof je in een klein Duits dorpje toegekomen bent. Het is mooi gethematiseerd en dat trekt zich ook door doorheen het hele park. Voor wie nooit in Epcot in WDW zal komen, is dit volgens mij echt wel 'The next best thing'.Voordat de echte pret kan beginnen, gaan we nog even naar toilet om vervolgens de monorail naar de andere kant van het park te nemen. De monorail begint zich vlakbij de ingang en hij komt er net aan wanneer we toekomen. Ideaal!
Hij brengt je op een snelle manier van de ene kant van het park, naar de andere. Je krijgt hierdoor een mooi overzicht van wat het park allemaal te bieden heeft.
De monorail komt ook voorbij de hotels. Op sommige momenten stopt hij zelfs en kunnen hotelgasten uitstappen. Heel handig!

Portugal

Uitstappen doen we in Spanje. We maken nog geen foto's maar lopen verder naar Portugal. Hier is het nog super rustig en we nemen even de tijd om foto's te maken van de attractie Atlantica.
Atlantica is een waterattractie, maar later meer hierover.
Iceland

De eerste attractie die wij willen doen, staat in het themagebied Iceland. We lopen via Portugal verder en het lijkt net alsof we in een klein vissersdorpje terecht komen. Ook hier is alles weer heel mooi gethematiseerd.

De attractie die we willen doen heet Blue Fire. De wachtrij bedraagt 15 min, wat erg goed mee valt. Het leuke aan deze achtbaan is dat ze een hartslagmeter heeft.
In Europapark worden de ritjes van verschillende achtbanen gefilmd. Je kan je eigen rit dus achteraf bekijken en eventueel kopen op DVD, maar 12,50 euro vinden we wel erg veel geld.

Buiten de attractie Blue Fire vind je er ook nog de houten rollercoaster Wodan, maar later meer hierover.

Scandinavië

Na een erg leuke rit gaan we verder richting Scandinavië. Hier heb je het gevoel alsof je in een klein vissersdorpje terecht gekomen bent.Nederland

We lopen ook nog even door Nederland, maar later meer hierover, want we zijn op weg naar Rusland voor de volgende attractie.

Onderweg heb ik wel nog een foto gescoord van de Dorpsstraat.


Rusland

Rusland, we zijn er. Je komt binnen via een grote poort die je onmiddellijk het gevoel geeft om op het Rode Plein in Moskou rond te lopen.


Wij gaan echter naar de Euro-Mir. De wachtrij begint bij de Space Station Mir. De karretjes zien er uit als de karretjes bij Crush's Coaster in Disneyland Parijs. Je zit rug aan rug, 2 aan 2. Ook hier draaien de karretjes op bepaalde momenten rond, zodat de voorkant de achterkant wordt en omgekeerd.

De optakeling gebeurd binnen, in het donker. Met een spiraallift kom je hoger en hoger. Op het hoogste punt ga je naar buiten.
Op zich een leuke attractie, maar met mijn hoogtevrees was het voor mij veel te hoog! Brr! Ik kon pas genieten toen we weer halverwege beneden waren.

Switserland

Hierna lopen we verder naar Zwitserland, waar de volgende achtbaan op ons staat te wachten... de Matterhorn-Blitz. Ook het Zwitserland-themagebied is zo mooi ingekleed.

Bij de Matterhorn-Blitz staat ook maar een wachtrij van 15 minuten. Heerlijk! In de wachtrij loop je doorheen een Zwitserse boerderij. Gelukkig voor mij gaat deze attractie niet zo hoog. Je begint beneden wordt naar boven gehaald met een lift. 
Door de scherpe bochten (Zwitserse haarspeldbochten?) deed de attractie mij denken aan Speedy Bob in Bobbejaanland. Je hebt echt het gevoel alsof je uit de karretjes gaat vliegen in de bocht.
Verder wel een erg leuke attractie, zeker voor iemand met hoogtevrees!

Toren van de Matterhorn-Blitz. Je begint beneden en wordt naar boven 'gelift'.
Eenmaal boven begint de afdaling.

Wachtrij van de Matterhorn-Blitz.
 
Wachtrij van de Matterhorn-Blitz.
 
Wachtrij van de Matterhorn-Blitz.
 
 
Verder vind je in Zwitserland ook nog de Swiss Bobsleigh Run, maar deze attractie hebben we niet gedaan.
 
Lunchen in Frankrijk
 
Ondertussen is het middag geworden en willen we wat eten. Dit doen we in Frankrijk. We halen wat te eten bij een Franse Boulanger. Hendrik neemt een belegd broodje met hesp, groenten en een soort dressing. Het broodje werd vervangen door een pretzel. Iets wat we bij ons niet vaak tegen komen.
Ik ga voor 2 croissants. Eentje met hazelnoot en eentje met marsepein. Beiden waren erg lekker.
Het is nog steeds droog en niet koud, dus we eten heerlijk buiten op een terrasje aan het water.
 
Na het eten maken we eerst wat foto's van de Eurosat. Deze attractie ziet er uit als Spaceship Earth in Epcot. Hij is 45 meter hoog en ook hier zit binnenin een attractie.
  
 

Binnen in de grote bol, zit de attractie Eurosat. Een attractie in het ruimte-thema. Ook hier word je naar boven getakeld door middel van een spiraallift. Ik vond het een combinatie van de Revolution in Bobbejaanland en Space Mountain (maar dan zonder loopings) in Disneyland Parijs.
Ik vond dit een zeer fijne attractie, helemaal mijn ding. Wat mij betreft mocht hij alleen wat sneller gaan.
 
Wachtrij van de Eurosat.


 
Buiten de Eurosat heeft Frankrijk nog meer attracties. Onder andere de Euro-Tower. Een beetje vergelijkbaar met de Pagode in de Efteling, maar hier ga je recht naar boven. Hij is 75 meter hoog en de cabine waarmee je naar boven gaat is helemaal in glas en draait rond. Je hebt hier een mooi uitzicht over het hele park.
Wij hebben deze attractie niet gedaan omwille van mijn hoogtevrees.
 
Nog een andere attractie die zich in het Franse gedeelte bevindt, is de Universe Of Energy - Dinosaur ride, maar later meer hierover.
 
Wij gaan nu verder naar nog een andere attractie in het Franse gedeelte, namelijk de Silver Star. Zoals ik in het begin al zei, deze attractie was tot 2012 de hoogste attractie van Europa. De snelheid van deze attractie kan oplopen tot 130 km/uur. Dit is één van de populairste attracties van het park en ook een favoriet van Willem. We mogen hem dus niet overslaan. Zelfs ik met mijn hoogtevrees ga mee. Brrr! Eng!
 
De wachtrij is maar 10 minuten, wat erg goed meevalt. De attractie wordt gesponsord door Mercedes-Benz en daar is de attractie ook naar gethematiseerd. De naam van de attractie 'Silver Star' verwijst dan ook naar de zilveren ster van Mercedes. Aan het begin van de wachtrij bevindt zich een hal met enkele auto's van Mercedes-Benz.
 
Mercedes auto die langs de zijkant "gepimpt" is met reclame over de nieuwe film Jurrasic World.
Een trailer van de film wordt afgespeeld op een scherm boven de auto.
De wachtrij gaat bij ons zo snel, dat we geen tijd hebben om de trailer te bekijken.
 
Eenmaal aan het einde kunnen we bijna onmiddellijk instappen. Het voordeel is dat we met z'n vier naast elkaar kunnen zitten. Ik zit het liefst in het midden en dat is gelukkig geen enkel probleem.
Om één of andere reden heb ik echt schrik en hou ik mijn ogen de ganse tijd toe. Wanneer het ritje gedaan is, moet ik toegeven dat -ondanks de hoogte en ondanks het feit dat ik mijn ogen niet open heb gehad- het toch een hele leuke attractie is.
 
Griekenland
 
De volgende halte op onze reis door Europa is Griekenland. Ondanks dat het niet warm en eigenlijk geen weer is voor een waterattractie, doen we er toch eentje... Water coaster Poseidon. Hier staat geen wachtrij en we kunnen zo doorlopen.
 
Deze attractie staat helemaal in het teken van de Griekse mythologie. Poseidon is immers de Griekse God van de zee.  De wachtrij en de rit illustreren het verhaal van Illias en Odyssee, twee figuren uit de gedichten van de Griekse schrijver Homerus. De wachtrij begint bij het paard van Troje, loopt door de stad zelf en eindigt in de tempel van Poseidon. We nemen per twee plaats in een bootje. Je vaart voorbij het verwoeste Troje en de achtbaanrit zelf beeldt de reis van Odysseus uit.
 
 
In de tempel van Poseidon.
 


 


Verder is ook Griekenland erg mooi gethematiseerd met de witte huisjes met blauwe daken. Ik ben nog nooit in Griekenland geweest, maar het voelde allemaal net echt.


De monorail die voorbij komt met Eurosat op de achtergrond.
 
 

Verder heeft Griekenland buiten de Water Coaster Poseidon nog meer attracties, onder andere het huis van Kassandra maar later meer daarover.

Frankrijk

We verlaten Griekenland en lopen naar Frankrijk. Onderweg komen we nog een keertje in Zwiterland.

De toren van de Matterhorn-Blitz in Zwiterland nog een keertje...

In Frankrijk willen we de Universe Of Engergy - Dinosaur ride doen. De attractie zit bij de "bol" van Frankrijk, de Eurosat. De attractie is in het donker en de rit blijkt geïnspireerd te zijn door Disney. Je neemt plaats in een karretje en je reist naar de tijd van de dino's. Ik vond inderdaad dat je kon zien dat het door Disney geïnspireerd was. Verder deed het me ook denken aan de Droomvlucht in de Efteling, maar dan in een dino thema.
Wat me onmiddellijk opviel waren de karretjes. Deze waren dezelfde (of ze lijken er toch heel erg op) als de doombuggies in de Phantom Manor in Disneyland Parijs. Er zit ook een spookslot in Europapark (welke we overigens niet gedaan hebben), maar deze blijkt ook exact dezelfde karretjes te hebben. Grappig!
 
Engeland
 
Wanneer we de attractie buiten komen, is het beginnen regenen. Jammer!
 
We lopen van Frankrijk nog even verder richting Engeland. Daar zien we het Globe Theatre. Deze is uiteraard geïnspireerd op de Shakespeare's Globe in London.
Ook in Europapark is dit een theater.
 
 
 
 
 
The British Carousel, antique Merry-Go-Round
 
In Engeland zit ook de attractie Historama, maar later meer hierover.
Bovenin zit een restaurant, Foodloop genaamd. Het eten komt hier in potten op een rails naar je toe "geschoven".
 
 

Nederland
 
We lopen nog even naar Nederland. Hier zien we de theekopjes, zoals zoveel pretparken deze hebben. Wel heel leuk gedaan met blauw en wit.
 

Deze attractie slaan we over en we doen de Piraten van Batavia. Hendrik gaat niet mee en blijft op een bankje zitten. Hij is in de Eurosat misselijk geworden en ziet er ook maar wat witjes uit.

Piraten van Batavia is een attractie zoals de Pirates of The Caribbean in Disneyland Parijs. Ook hier staat geen wachtrij en kunnen we zo doorlopen. Als ik eerlijk ben, vind ik deze attractie veel mooier dan de in Parijs. Op het einde kom je met je bootje ook in een restaurant, Bamboe Baai restaurant, terecht (net zoals je in Parijs voorbij de Blue Lagoon vaart). Het restaurants is langs links en langs rechts is er een theater/podium, waar af en toe een voorstelling gegeven wordt voor de mensen die zitten te eten in het restaurant.
 


De voorkant van Bamboe Baai restaurant.
 
Het regent nog steeds wanneer we Pirates buiten komen. Hendrik haalt nog even wat te eten. Hij voelt zich nog echt niet goed. Misschien dat een beetje suiker hem wel deugd doet.
 
Nog even terug naar Scandinavië
 
We willen nog een aantal waterattracties doen. We beginnen bij de Fjord Rafting in Scandinavië. Deze attractie is een rapid river en is te vergelijken met de Radja River. Het regent nog steeds een beetje, maar dat kan geen kwaad. De naam verwijst naar de Fjorden die te vinden zijn in Noorwegen, Scandinavië. Omwille van het weer staat hier geen wachtrij. We kunnen zo doorlopen en plaatsnemen in een bootje.
 
En weer naar Griekenland
 
Wanneer we de attractie uit komen, willen we nog een water attractie doen. We zijn nu toch nat. Maar het begint wat harder te regenen en we willen ook wel een de ijs-show zien. We besluiten om de andere waterattractie even te laten voor wat het is en toch terug naar Griekenland te gaan voor de ijs-show.
 
De show heet Surpr'ice with the Gods of Greece en is dus een ijs-show met een Grieks thema. De show zelf mag niet gefotografeerd of gefilmd worden, maar de opwarmingsact (een clown) wel.
Persoonlijk vond ik de show een beetje moeilijk te begrijpen. Hij was wel mooi, maar er kwamen liedjes in voor zoals Grease lightning en dan snap ik de link met Griekse Goden en het verhaal niet echt. Ok ja, "Greece" en "Grease" word uiteraard hetzelfde uitgesproken, maar toch vond ik het een beetje een onsamenhorend geheel. Wat niet wegneemt dat de schaatsers echt wel goed waren!
 
Wat wel super knap was tijdens de show, was de 'Men balacing act'. Een beetje zoals de act in Mystère van Cirque Du Soleil. Ik ken er verder niets van, maar ik vond het ook echt wel Cirque Du Soleil niveau. Wow, dat was echt knap!!
 
 
 
 
Wordt vervolgd.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...