Thursday, April 23, 2015

Europapark - Germany - 18.04.2015 - Deel 5

Alpine coaster "Enzian"

Via Spanje lopen we weer naar Oostenrijk. In Spanje zien we de Kolumbusjolle. In een brochure hadden we gezien dat deze nieuw of vernieuwd was en we wilden wel eens kijken wat voor iets het was. Dus huppakee, snel de rij in. Wanneer we beseffen dat het om een draaimolen gaat, keren we terug. Leuk voor kinderen, maar niet echt voor ons. Maar ook hier was de wachtrij weer erg mooi gethematiseerd.


 

 
 
Oostenrijk.
 
In Oostenrijk willen we nog een achtbaan doen. Ook in Europapark hebben ze treintjes zoals Big Thunder Mountain in Disneyland. Hier heet hij Alpine Coaster Enzian en het was de eerste rollercoaster die in het park gebouwd werd. Maar deze gaat minder snel en ook ziet de wachtrij en de rit er super uit... aan Big Thunder Mountain kan deze attractie toch niet tippen.
Verder is het wel een erg leuke rit en je doet hem automatisch twee keer. Ook al rijdt er maar één treintje, de wachtrij gaat wel snel vooruit.
 
 


Op naar het sprookjesbos.

Europapark heeft net zoals de Efteling een sprookjesbos. Het werd gebouwd in 2012 als nieuw themagebied in het park en bevat de sprookjes van de gebroeders Grimm.
In het sprookjesbos zie je Hans & Grietje, de Kikkerkoning, roodkapje, Cinderella, de wolf en de zeven geitjes, de gouden gans en Doornroosje. Ook Vrouw Holle heeft er een huisje waar ze de kussens uit klopt. Als je goed kijkt zie je kleine veertjes naar beneden dwarrelen.
Bij Rapunzel kan je door aan hendels te trekken muziek maken. Als je goed luistert 'roept' de muziek Ra-Pun-Zel en dan komt het meisje met de lange blonde lokken tevoorschijn. Erg leuk gedaan!
De ezel uit Tafeltje-dek-je, Ezeltje-strek-je spuwt munten.
Verder is er nog een interactieve Grimm-bibliotheek, maar deze hebben we niet gedaan.
Voor kleine kinderen is er nog een attractie die ‘Wichtelhausen’, waar ze in kleine karretjes vol diamanten de wereld van de zeven dwergen kunnen ontdekken.RoodkapjeMother Gothel.

Rechts zie je de drie belletjes die je in een bepaalde volgorde moet luiden om Rapunzel te roepen.
Vrouw Holle.
Als je goed kijkt zie je kleine veertjes naar beneden dwarrelen.

Toilet met super schattige torentjes.Arthur!

Halverwege het sprookjesbos vinden we Arthur & the Minimoys. Ik wil deze attractie super graag nog een keertje doen, maar Nathalie en Willem vinden een wachtrij van 30 minuten te lang.
We besluiten om even op te splitsen en na een half uurtje komen Nathalie & Willem weer deze kant op.
Wij haasten ons naar de attractie. De wachtrij gaat vlot vooruit en na 20 minuten wachten is het al onze beurt.


Ik blijf ze zo schattig vinden!
 
 
 
De attractie blijft super mooi. Ik vond hem nu nog leuker dan gisteren. Maar dat kan ook met het mooie weer te maken gehad hebben.
Na het ritje kopen we nog het pluizig bolletje in pluche die ik zo graag hebben wilde. We hadden geluk. Gisteren waren er nog een hele boel, maar nu nog maar twee.

Broodje vis in Ijsland

Nadat we Nathalie en Willen weer gevonden hadden, werd het tijd om wat te eten.
Willem wil graag een broodje vis en daarvoor moeten we naar Ijsland.
Ik kies een broodje met groenten en een visburger en Hendrik neemt een broodje met groenten en zalm. We zetten ons even op een bankje aan het water. Het bankje heeft de vorm van een bootje. Heel leuk gedaan. Er staan ook stoelen die er uit zien als tonnen.

Nog even naar Frankrijk

Met dit mooie weer wil ik nog even foto's maken van de Eurosat in Frankrijk. Gisteren was de lucht grauw en grijs en ik was dus niet echt happy met mijn foto's.

De Foodloop.
Helaas een te lange wachtrij om hier te gaan eten.
 
Hier is ie dan.
De Eurosat met mooie blauwe lucht.
 


 
Nu we toch in Frankrijk zijn, wil Willem de Silver Star nogmaals doen. Je weet wel, die attractie die tot 2012 de hoogste van Europa was.
Deze keer hebben we echter minder geluk. De wachtrij bedraagt 30 minuten, maar we gaan toch in de rij staan.
Het gaat gelukkig wel goed vooruit.
Halverwege de wachtrij kunnen we nu wel kijken naar de trailer over de nieuwe Jurassic World film.
Nog wat verder in de wachtrij kunnen we een technische fiche van de Silver Star bekijken. Zo komen we te weten dat deze attractie een capaciteit heeft van 1800 personen per uur, ze ongeveer 2.000 ton weegt en dat de maximale lengte ongeveer 1.620 meter bedraagt. Elk treintje weegt ongeveer 16 ton.
Deze attractie wordt gesponsord door Mercedes-Benz. In de wachtrij kunnen we ook de geschiedenis (in wagens) van Mercedes bekijken. Leuk om te zien en het maakt het wachten iets aangenamer.Griekenland

Wat ik nog graag zou willen doen is het vervloekte huis van Kassandra in Griekenland. Deze attractie is vergelijkbaar met Villa Volta, maar dan in een Grieks thema. Het huis heeft namelijk te lijden onder de vloek van de Griekse Godin Kassandra.
We konden zo doorlopen en plaatsnemen. We hebben helemaal niet hoeven te wachten. Achteraf gezien gelukkig maar, want hoewel ik hou van dit soort attracties... deze kon toch niet tippen aan Villa Volta in de Efteling. Je hebt hier geen "voor showtje" en het verhaal wordt dus ook niet echt uitgelegd. Ik had ook het idee dat de zaal veel kleiner en smaller was. De thematisering was wel weer ok. Verder is er ook nog het leuke effect van muizen of ratten die zogezegd onder je stoel zitten wat een kriebelig effect geeft. Enkele kindjes in de zaal gierden het ui.
 
Nog wat sfeerfoto's uit Griekenland.
 
 
PoseidonWordt vervolgd.

 No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...