Monday, April 20, 2015

Europapark - Germany - 17.04.2015 - Deel 2

Stortregen!

Wanneer we de ijs-show verlaten, regent het nog steeds. Maar gelukkig zijn we niet van suiker en onder het motto 'we zijn toch al nat' willen we nog een waterattractie doen.

Het wordt Atlantica in Portugal. Wanneer we in Portugal toekomen, begint het harder en harder te regenen. Het begint zelfs te onweren. We zien ook dat de waterattractie stil gelegd is omwille van het slechte weer. Ook de houten rollercoaster Wodan ligt stil. We kunnen amper tot 10 tellen en dan barst er een hevige stortbui los. Alles en iedereen is onmiddellijk kletsnat!

We lopen terug richting Iceland en duiken er ergens een winkeltje binnen. Maar het is te laat. Alles is kletsnat. Ik heb gelukkig een broek aan die snel droogt, maar ik vrees er nu toch voor. Mijn broek is echt zeik en zeik nat.

Na een tijdje begint het ietsje minder fel te regenen, maar ophouden doet het niet. Aangezien we niet eeuwig in het winkeltje kunnen rondhangen, besluiten we maar wat te gaan doen.

Historama

We besluiten om in ieder geval iets te doen wat binnen is en we lopen naar Historama. Historama is een eerbetoon aan de familie Mack, het bedrijfsleven en het 40-jarige succesverhaal van het park.

We hebben geluk, het duurt niet lang voordat de volgende show begint.
Je neemt plaats in een theater stoeltje en het podium beweegt een aantal keren. Elk segment beeldt een belangrijke periode uit de geschiedenis van het park uit. Langs beide kanten van het podium zijn televisieschermen geplaatst waarop ook het één en ander afgespeeld wordt.
De show maakt gebruik van beelden, lasers, water, etc... en is echt mooi gedaan. Op een gegeven moment zie je een tijdlijn die de evolutie van het park begin tot nu uitbeeld. Je ziet een mooi hoe het park doorheen de jaren gegroeid is tot het park van nu. De moeite voor wie meer te weten wil komen over de geschiedenis van het park. 


Arthur in the Minimoys Kingdom

Het regent nog steeds wanneer we weer buiten komen en echt opgedroogd zijn we niet. Nathalie wilde nog graag een show zien, maar die speelde niet op het uur dat we hem zouden willen zien. (Later ontdekten we ook dat de show momenteel nog helemaal niet te zien is.)

Dan maar naar de andere kant van het park. Naar The Minimoys Kingdom. De attractie "Arthur" en heel dit themagebied is één van de nieuwere attracties in het park. Dit themagebied is pas open sinds vorig jaar. Wij komen voornamelijk voor de attractie "Arthur" die de grote publiekstrekker is van dit gebied.
Ik had het themagebied deze ochtend al gezien van uit de monorail en ik vind de film Arthur and the Minimoys echt zo'n leuke film, dus ik ben zeer benieuwd!

We haasten ons naar binnen en ik kan mijn ogen niet geloven. Echt ZO leuk gedaan. Dit is echt zo mooi aangekleed. Binnen zit een giftshop, je kan er een hapje eten, er is een kleine speeltuin EN je ziet de mensen die in de attractie zitten boven. Dit alles aangekleed zoals in de film. Dit stuk is werkelijk prachtig aangekleed en ik kan nu al niet wachten om de attractie te doen.
Maar eerst leef ik me uit met het maken van wat foto's. Je waant je echt als Arthur in de wereld van de Minimoys.


Ingang van de attractie.

De wachtrij van de attractie bedraagt 20 minuten. Het is een darkride, maar een klein stukje van de rit gaat langs buiten. Aangezien het nog steeds stevig regent, twijfelen we een beetje. Maar ach, we zijn toch nat, dus besluiten we de attractie te doen. En daar krijgen we geen spijt van!
De attractie is net zo mooi als het themagebied. Dit is echt mijn favoriet gedeelte van het hele park!

In de wachtrij.
de attractie.
Onder je zie je het themagebied.
Je zweeft als het ware boven de mensen... dit is mijn absoluut favoriete stuk van de attractie.Ooh... I want!


Het weer blijft slecht en het park sluit om 18 uur. We besluiten om rustig naar de uitgang te wandelen. Onderweg stoppen we nog bij een aantal winkeltjes.
Aan de uitgang staan nog een aantal characters te zwaaien naar de bezoekers.


Inchecken in de B&B

Nathalie & Willem hebben een B&B geboekt op een klein kwartiertje rijden van het park. We kunnen inchecken tot 21 uur, maar we besluiten om eerst in te checken en daarna wat te gaan eten. We zijn allemaal kletsnat en willen eerst droge kledij aan doen.

We worden vriendelijk ontvangen en de gastvrouw herkent Willem nog. We kunnen ontbijten tussen 8 uur en 10 uur, maar dat is voor morgen.

De B&B is typisch Duits. Het is een huis met vier gastenkamers waarvan 3 tweepersoons kamers en één vierpersoons kamer. Hij is niet modern, maar dat heeft ook zijn charmes. Zeker hier in dit stukje Duitsland waar de dorpjes echt een typisch Duits karakter hebben.

Hendrik en ik hebben een kamer met veel wit en groene tinten. De kamer toont lekker fris. De kamer zelf is best groot, maar de badkamer is dat niet. Op zich niet zo erg, want ze is wel netjes!


 
Hendrik was echt bekaf!

De hal met minibar.


Bon appetito!

Nadat we ons omgekleed hebben, vertrekken we weer. We willen wat eten bij een Italiaan in Kappel, een klein dorpje in de buurt. Nathalie en Willem zijn hier al eens gaan eten en vonden het erg lekker en helemaal niet duur. Dat wordt 'm dus!

We kiezen allemaal voor een pizza. Hendrik en Nathalie kiezen een pizza van 40 cm, terwijl Sarah en Willem op "veilig" spelen en een pizza van 30 cm kiezen.
Wanneer Nathalie haar pizza quatre fromaggi krijgt, schrikken we van de grootte van de pizza. De uitbater zegt dat er 2 pizza's gebakken zijn en dat hij er nog 2 moet bakken. Hij vraagt of we willen ruilen of eventueel een pizza willen schrappen. We besluiten om mijn pizza te schrappen en ik eet dan mee met Nathalie en Hendrik.
De pizza's zijn erg lekker. We eten met z'n allen van elkaars pizza en het smaakt perfect. We hebben de grootste lol!
Hendrik en ik trakteren vanavond omdat we met Nathalie & Willem mee mochten. Uiteindelijk hebben we met vier personen voor 36 euro gegeten. Hendrik heeft dan nog een flinke fooi gegeven.


Plannen maken voor de volgende dag

Het is 21 uur wanneer we terug in de B&B zijn. We zijn allemaal moe, maar willen toch nog even samen de plannen voor de volgende dag doorlopen.
Het wordt nog een uurtje "gezellig samenzijn" met veel lachen en plannen.
Na een uurtje keren wij terug naar onze kamer. We douchen nog even, laden de batterijen van de camera op en kruipen dan onder de wol.

Tot morgen!

Wordt vervolgd...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...