Monday, June 3, 2013

Disneyland - Dag 7, deel 1: donderdag 23 mei 2013

23.05.2013

Wat doen we?

We hadden besloten om wat langer te slapen vandaag. Dit omdat we niet weten wanneer we onze wagen weer kunnen ophalen. Hierdoor weten we ook niet of het nog de moeite is om eerst nog even het park in te gaan.

Na een goede nachtrust staan we toch vol goede moed op. We weten nog steeds niet wat te doen en besluiten maar te beginnen bij het begin... een douche en een stevig ontbijt.

Het is half 9 geweest wanneer we in de ontbijtzaal komen. We wisten op voorhand dat het druk ging zijn en ja hoor, dat was het ook! Net voor ons stapte een Britse school met meer dan 50 kinderen binnen. Poeh, wat 'n herrie. Een heel verschil met het ontbijt in New Port Bay of Sequoia Lodge. Maar goed, het is wat het is en we hebben gelukkig nog een plekje. De mensen die na ons toe komen hebben minder geluk en moeten wachten.

Het ontbijt is ok, het is niet wow, maar wel lekker. We besluiten om na het ontbijt alvast even naar de garage te bellen. Het is dan half 10 geweest. Ze weten helaas nog niet wanneer onze wagen gemaakt kan worden, het wisselstuk is namelijk nog niet binnen gekomen. Sarah smst nog even met haar mams die die dag jarig is. Verder zoeken we alvast onze spullen bij elkaar en laden de auto in.

Aangezien het nog wel een tijdje kan duren voordat onze auto gemaakt is, besluiten we om toch nog maar even het park in te gaan. Het is 10 uur geweest wanneer we op de parking toekomen. Het lijkt vrij rustig en we halen alvast onze jaarpassen boven. De CM aan de ingang werpt er van ver een blik op en we mogen verder rijden. Het is niet druk op de parking en we parkeren onze wagen bij A6.

Daarna gaat het in rechte lijn naar de tassencontrole. Hier gaat het iets minder vlot, maar ach, zo lang duurt het nu ook weer niet.

Characters!

We besluiten om eerst een kijkje te gaan nemen in het Disneyland hotel in de hoop daar een aantal characters tegen te komen. We zien Minnie net weggaan. Op het bord staat aangegeven dat Donald komt. Ideaal! Ik heb de gelegenheid nog niet gehad om met Donald te meeten, dus we besluiten snel in de rij te gaan staan. Het duurt echt niet lang voordat Donald toekomt.

Hij is echt helemaal geweldg met de kids. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en de hele rij is enthousiast. Zelfs Hendrik die normaal gezien niets met characters heeft, wil graag mee op de foto. Ik blij natuurlijk!

Na een kleine 10 minuten is het onze beurt. Donald wil een knuffel en vraagt of ik lekker geslapen en gegeten heb. Wanneer hij mijn handtekeningenboekje ziet is hij helemaal door het dolle heen. Hij loopt er mee rond en geeft er een kusje op. Wanneer hij gedaan heeft met tekenen, blaast hij het boekje droog en legt het netjes aan de kant. Nadien neemt hij mijn pen en legt deze ook netjes aan de kant. -lief- Wanneer de CM vraagt of Hendrik mee op de foto wil, komt hij er bij staan. Eerst worden er enkele gewone foto's gemaakt en nadien wil Donald dat we hem een kusje geven!
Het was alvast een eerste geslaagde character ontmoeting.
Hier ging hij het boekje droog blazen... schattig!
Foto's van de Disney fotograaf.

Wat verder in de gang stonden Chip & Dale. Er stonden enkele families reeds te wachten, waaronder een familie waarvan de vader in een rolstoel zat. Hij had graag mee op de foto gestaan met Chip & Dale, dus ik bood aan om de foto even te maken. Dat aanbod werd in dank aangenomen. Ik maakte de foto en werd uitbundig bedankt.
Nadien was het mijn beurt voor een foto. Dale bleef maar kusjes geven. Cute! Na de foto's kreeg ik nog een dikke knuffel. Ik bedankte hen, wenste hen nog een fijne dag en we gingen weer verder.
Enkele meters verder stond Eeyore. Hij stond er helemaal alleen dus hij had alle tijd om te knuffelen. Heerlijk! Ook hier werden er enkele foto's gemaakt.We besloten om het hotel te verlaten en nu echt richting park te trekken. Wie weet komen we Mad Hatter nog wel tegen? Maar helaas, Mad Hatter hebben we niet gevonden, maar in de buurt van Bella Notte vonden we wel Goofy. Ook hij had maar een korte rij en we besloten snel aan te schuiven.
Na een kleine 5 minuutjes was het onze buurt al. Na een knuffel volgden enkele foto's.Ik wenste Goofy nog een fijne dag en we gingen weer verder. Nog even langs het labyrinth, waar helaas nog steeds geen Mad Hatter te zien was. Dan maar naar Adventureland. Rond half 12 zou Jack Sparrow komen. Het was ondertussen iets na 11. Af en toe keken we op de GSM in de hoop dat we een bericht zouden hebben van de garage. De wachtrij bij Pirates was 10 minuten, dus dat kwam perfect uit. Helaas duurde het wachten net wat langer dan 10 minuten. Ze draaiden ook maar op de helft van de capaciteit.

Op het moment dat we moesten kiezen welke rij we zouden nemen, werd er afgeroepen dat we ipv 2 rijen, 4 rijen konden kiezen. We hebben dus enorm veel geluk gehad. In no time zaten we dan ook in een bootje te genieten van de piraten. Zonder het zelf te willen hebben we een hoop mensen die reeds voorbij de draaihekken waren voorbij gestoken.Na het ritje in de Caribbean wandelden we richting Jack zijn fotolocatie. En ja hoor, hij stond er al in al zijn glorie. Hij had het best druk, maar werkte de rij eerlijk af (en dat voor een piraat!). Hij ging van links naar rechts en na een 2e ronde waren we al snel aan de beurt. Ondertussen had ik mijn fotoboek al klaar genomen.

Hij wilde weten wat ik vast had en ik toonde hem zijn eigen pagina in mijn boek. "Oh, you certainly took me from my best side". Waarop Sarah "You look great hu?" antwoordde. Dat vond hij duidelijk ook en hij voegde er nog aan toe: "You don't look that bad yourself". Oh, een compliment van een piraat?
Hij vroeg waar hij mocht tekenen en van mij kreeg hij de ganse eerste pagina. "Can I use the whole page?" "Yep, it's up to you!" "Don't tempt me! I'll try to leave some space for the less important people". Haha, ook goed! Uiteraard werden er ook nog foto's gemaakt en voor we het wisten was het tijd om weer verder te gaan. Aaargh! Heerlijk! Altijd fijn om Jack te ontmoeten.


Helemaal happy verlaten we Jack en merken tot onze verbazing op dat we een gesmiste oproep op de GSM hebben. We bellen naar de garage en wat blijkt... onze wagen is gemaakt. We spreken af dat we binnen dit en 3 uur hem komen ophalen.

Terug naar Brou

Met tegenzin verlaten we het park.
Aan de uitgang komen we Anne Katrien van het DLRP forum nog tegen. Ik trok m'n stoute schoenen aan en vroeg op de man af of zij DE Anne Katrien van het forum was. Dat bleek ook het geval te zijn.
We hebben nog heel staan kletsen voordat we door gingen.

Voordat we echt richting Brou vertrokken, zijn we nog eerst gaan tanken bij Santa Fe. Ook de GPS werd ingesteld. Het is half 1 wanneer we in Disneyland vertrekken. Pff! Wat duren 2 uur lang als je alleen maar in Disneyland wil zijn.
De reis verliep vrij vlot. We hebben een kleine 5 minuten file gehad op de ring rond Parijs, maar uiteindelijk viel het dus wel mee.

Half 3 komen we bij de garage in Brou aan. Ik had een beetje gevreeds dat we daar nog zouden moeten wachten, maar tot mijn verbazing verliep alles heel vlot. De vervangwagen werd afgegeven, de bagage werd van de vervangwagen naar onze wagen gebracht, er werd afgerekend, de GPS werd ingesteld op Disneyland en we konden weer vertrekken. Al bij al zijn we nog geen kwartier in Brou geweest.

En weer naar Disneyland

De weg terug naar Disneyland verliep helaas wat minder vlot. Onderweg stoppen we nog even om naar toilet te gaan, maar helaas staan we weer in de file op de ring in Parijs. Het weer is ondertussen ook omgeslagen van een fijn zonnetje naar gietende regen en zelfs hagel! Maar ach, we zitten tenminste droog. Met een anderhalf uurtje vertraging komen we weer toe in Disneyland. We volgen de bordjes naar hotel Sequoia Lodge. Dit wordt onze laatste slaapplaats van de vakantie.Het inchecken verloopt ook iets minder vlot dan gisteren in Kyriad. Er zijn namelijk een hele hoop wachtenden voor ons. Er wordt extra hulp ingeroepen waardoor we uiteindelijk snel aan de beurt zijn. We kennen de procedure ondertussen al en we zijn dan ook zo klaar. Ik had een kamer in het hoofdgebouw geboekt, dus we zijn erg benieuwd.

We krijgen uiteindelijk een kamer op de eerste verdieping, dus we moeten de lift naar beneden nemen. Grappig!
De kamer is prima in orde. Heel handig ook om voor het ontbijt niet naar buiten te hoeven en zo dicht te zitten. Een kamer in het hoofdgebouw van Sequoia Lodge is dus zeker een aanrader. Ik zou het zo weer boeken.

Gisteren hadden we trouwens 2 éénpersoonsbedden en nu hebben 2 tweepersoonsbedden. Dit hebben we nog nooit gehad in Disneyland. (Altijd 1 tweepersoonsbed). We grappen nog even dat we vannacht weer apart kunnen slapen als we willen.

We rusten nog heel even uit, maar Sarah was niet te houden. Na een tijdsverlies van 6 uur zijn we eindelijk weer in Disneyland en nu wil ik voor 300% van genieten. We trekken onze poncho's aan (helaas regent het nog steeds) en lopen via Lake Disney (wat voelt het fijn om hier weer te lopen!) naar de Village. Het is net 6 uur geweest en we willen eerst iets eten. Naar goede gewoonte wordt het Annette's Diner. Deze willen we toch minstens 1 keer gedaan hebben per trip.

We krijgen een tafeltje boven en hebben onmiddellijk een flashback naar vorig jaar. Toen zaten we ook boven, maar hebben we heel lang moeten wachten ook al was het niet druk. (Lang wachten tot ze onze bestelling kwamen nemen, lang wachten op drinken en lang wachten op eten).
Maar nu ging het super vlot. De CM die onze bestelling noteerde wist niet goed hoe het moest met de dream pass, maar hij heeft het prima opgelost!
Hendrik koos de hamburger van de maand, de Bee Bob (dubbele hamburger, kaas, bos-champignons, sla, tomaat en Annette's saus) en een lemon coke. Sarah koos de traditionele cheese burger en een lemon sprite.
We hebben ook nog heerlijk liggen dollen met de CM die de drank en ons eten bracht.
In tegenstelling tot de vorige keer hebben we nu prima gegeten. Heerlijk! 
 

Na het eten trekken we nog naar het park. Het is gestopt met regenen en de poncho's gaan in de rugzak. Onderweg genieten we nog van het feit om er te zijn. De tassencontrole gaat vlot en voor we het weten zegt het poortje aan de ingang 'welcome'.

Op Town Square zijn we net op tijd voor de parade. We hebben niet echt plannen meer voor de avond, dus we blijven even staan en genieten van de parade. Tot bij de Toy Story float begint te regenen en we besluiten om het toch maar verder te gaan.

 
Helaas, niet de mooie Aurora van gisteren.

 
Vandaag weer geluk. Weer Belle!
Wordt vervolgd...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...