Monday, December 15, 2014

DLP Enchanted Christmas: Zondag 23.11.2014 - Deel 12

Bye bye hotel New York

Goedemorgen Disneyland!
Na een deugddoende nachtrust loopt om 6.15 uur alweer de wekker. De laatste dag in de magie is alweer aangebroken. We staan op en maken ons klaar voor het ontbijt en het vertrek.
De tassen worden ingeladen en we checken nog een laatste keer of we niets vergeten zijn. Voor we gaan ontbijten laden we alvast de auto in.
Aan de ingang van het hotel maken we nog even een foto van de yellow cab die er geparkeerd staat.Daarna gaan we naar het ontbijt. Het is wat drukker dan de dagen voordien, maar dat laten we niet aan ons hart komen.
We krijgen een leuk tafeltje voor twee en dan kunnen we echt aanvallen.
Wanneer we klaar zijn met ontbijten, denkt Hendrik opeens dat we de shampoo nog in de hotelkamer vergeten zijn. Hij gaat nog even terug naar de kamer en ja hoor, de shampoo zijn we inderdaad vergeten.
We deponeren de sleutel van de hotelkamer nog even in de daartoe bestemde box en weg zijn we... Klaar voor de laatste uren in het park.

Off to the magic!

We besluiten om alvast met de auto naar de parking van het park te rijden, zo moeten straks niet meer langs het hotel en kunnen we onmiddellijk vertrekken. Het is iets na 8 uur wanneer we de parking op rijden. Het is nog niet zo druk, maar we hebben wel de indruk dat het vandaag weer behoorlijk druk gaat worden. Naar goede gewoonte parkeren we onze wagen wel weer vooraan.
And then... off we go!

We houden eerst even halt aan het Disneyland Hotel voor de nodige foto's alvorens we het park in gaan.Bij Mickey (ook deze keer weer zonder Minnie) en Goofy en Pluto is het al behoorlijk druk. We hebben hun al op de foto, dus besluiten we deze keer niet in de rij te gaan staan.
De mooi versierde kerstboom op Town Square wordt wel op foto vastgelegd.


To infinity and beyond

Vandaag lopen we als eerste naar Buzz Lightyear, één van Hendrik zijn favoriete attracties. Nu kunnen we nog gewoon doorlopen en instappen, straks zal dat wel wat anders zijn. Naar goede gewoonte is het Hendrik  weer die wint. We laten de foto weer op de photopass zetten en kijken even in het winkeltje. Hier ziet Hendrik pantoffels met Sulley-pootjes! Hij heeft thuis beren-pootjes als pantoffels, maar deze zijn zo goed als versleten. Tijd voor nieuwe dus. We laten de Sulley-pootjes nog even staan en komen straks terug.

 
Daarna is het de beurt aan Space Mountain. Gisterenavond stond hier nog een wachtrij van 40 minuten, maar nu kunnen we zo doorlopen. Heerlijk! Het souvenirwinkeltje is nog niet open, dus we zullen later nog even terug moeten komen om de foto op de photopass te laten zetten. We maken nog wel snel even een foto van het schermpje. Zo vergeten we de nummer alvast niet.

 
 
Om het af te leren, doen we nog één keertje Buzz Lightyear voor de grote drukte er aan komt. Ook nu weer is het Hendrik die wint. 
 
 
 
Flying high
 

We verlaten Discoveryland en lopen via het kasteel naar Fantasyland. Hier is het al behoorlijk druk. Wat gaan we doen? Peter Pan heeft al een wachtrij van 40 minuten en het is amper 9 uur. Dat wordt 'm dus niet. De Mad Hatters' Tea Cups zijn voor onbepaalde tijd gesloten wegens een storing, dus dat zal 'm helaas ook niet worden.
We kiezen dan voor Dumbo. Ook hier moeten we even wachten, maar uiteindelijk valt het nog wel mee.
 

Helaas, gesloten voor onbepaalde tijd!
 We're All Mad Here!
 
Wanneer we veilig en wel weer op de grond staan na een ritje met Dumbo, zien we dat de Mad Hatters' Tea Cups weer operationeel zijn. We kunnen dan ook zo doorlopen en plaats nemen in een theekopje. Wat 'n geluk!
 Meeting Suzy & Perla

Wanneer we rondgedraaid hebben in de theekopjes is het ongeveer half 10. We willen alvast eens gaan kijken naar de wachtrij voor It's A Small World. Naar aanleiding van het kerstseizoen is deze attractie omgetoverd tot een tentoonstelling van verschillende feesten over de hele wereld. Aangezien hier gisteren zo'n gigantische wachtrij stond, willen we er nu vroeg bij zijn.
De rij staat al tot aan de wereldbol met boot en we sluiten snel aan. Hendrik gaat nog even naar het toilet, terwijl ik blijf wachten. Hij is nog maar net vertrokken of hij komt alweer terug... Suzy en Perla staan in de buurt van Bella Notte en als ik wil, kan ik er naartoe. Hij zou in de wachtrij blijven staan, totdat ik terug ben.

Ik ga eerst in de rij staan bij Suzy en vraag of de CM van dienst een foto wil maken. De muisjes hebben het niet extreem druk, dus ik ben al snel aan de beurt.
Daarna ga ik in de rij staan voor Perla. Wanneer dezelfde CM bij Perla komt kijken, vraag ik nogmaals of ze het erg vind om een foto voor mij te maken.
Perla heeft het wat drukker en de CM vraagt na enkele families of ze eerst even mij wil ontmoeten.


 
 
 

There is just one moon...

Ik bedank Perla en de CM uitvoering en ga terug naar de rij. Hendrik gaat nog even naar het toilet en niet veel later wordt It's A Small World geopend. Het duurt nu niet lang meer voordat we ondergedompeld worden in de wondere wereld van holidays over de hele wereld.

 
  

  

 
 

 


Shiver me timbers
 
Wanneer we de wereld rondgevaren zijn, is het tijd voor wat anders. We verlaten Fantasyland en lopen richting Adventureland. Onderweg komen we nog voorbij het princess pavilion waar de wachtrij voor Anna & Elsa opgelopen is tot 330 min. Pff! Wat 'n drukte.
 
 
 
Wij zetten koers naar Pirates Of The Caribbean, waar de wachtrij maar 10 minuten bedraagt. Zo dat valt mee!
 Wordt vervolgd...
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...