Monday, October 10, 2011

DLRP October 5th (Part IV)

Extra magic hours

Na een korte nacht, ging de wekker alweer vroeg af. (Ook al waren we vroeg gaan slapen, slapen lukte niet echt. Ik denk dat de indrukken van de eerste dag nog niet echt 100% verwerkt waren.) Maar goed, de wekker liep af en toch was opstaan geen straf. We wilden vroeg ontbijten zodat we gebruik konden maken van de extra magische uren. Vroeg naar het ontbijt dus.
We hadden bij het inchecken een ontbijtkaartje (voor vrijdag) te weinig gekregen, dus gingen we eerst nog even langs de receptie om een kaartje voor vrijdag bij te vragen.

Na het ontbijt gingen we rustig richting park. Vandaag stonden de Studio’s op het programma, maar deze hebben geen extra magische uren, dus eerst toch maar even naar het Disneyeland Park. Wat was het rustig langs het water en in de Village. We moesten nog even wachten voor we het park in mochten, maar iets voor 8 gingen de deuren dan toch open.Wonder boven wonder waren we de eerste die Main Street in liepen. Heerlijk zeg, zo’n Main Street en kasteel zonder mensen ervoor!
 
New Port Bay 's morgens vroeg.
Aan de ingang moesten we nog even wachten. De poorten waren nog niet open.

Het duurde niet lang voor we binnen mochten. Nog snel even langs de tassencontrole en we waren klaar voor een dag vol magie. We liepen als eerste door Main Street. Echt heerlijk!
Opeens kwam Mickey in een wagentje aanrijden. Hij zwaaide. Ik nam snel mijn handtekeningenboekje en deed teken of hij even wilde stoppen. De attendant was zo lief om toch even te stoppen, maar het moest snel gaan. Denk niet dat het de bedoeling was dat mensen hem deden stoppen.
We liepen verder door Main Street en maakten nog wat foto’s. Een Frans koppel bood aan om een foto te maken van ons voor het kasteel, als wij dat dan ook voor hun wilden doen. Ja, natuurlijk!

Na de nodige foto's is het tijd voor wat attracties. Daarvoor gaan we naar Discoveryland. Eens kijken of Space Mountain het nu wel doet.
Op weg naar Space Mountain zien we dat we onmiddellijk kunnen instappen in de Orbitrons, dus doen we dat nog even eerst.
We maakten ook nog even wat foto's bij het autootje van Autopia en dan was het eindelijk tijd voor Space Mountain. Yes, hij doet het, snel gaan aanschuiven dus. Ook hier hadden we geluk en konden we zo doorlopen.
Na Space Mountain liepen we nog even door een leeg Discoveryland voor wat foto's.
Vervolgens liepen we terug naar Fantasyland om daar nog wat attracties te doen. Te beginnen bij Peter Pan's Flight en daarna verder naar Dumbo.
Bij Alice's Curious Labyrinth schoven we aan bij een exclusieve Tea Party!
Terug naar Main Street dan, om later van park te wisselen. Eerst nog snel even naar toilet en wat foto's maken. 

Wisselen van park

De deuren van de Studio's waren nog niet open, dus we moesten nog even wachten. Gelukkig vonden onze voetjes het niet erg om even uit te rusten, dus gingen we op een bankje zitten.
Na even gewacht te hebben, konden we naar de Studio's. Aangezien ik gehoord had dat er vaak lange rijen bij Crush's Coaster staan, wilden we deze eerst doen. We hadden deze ride nog nooit gedaan, dus we waren beiden wel benieuwd. De rij viel goed mee... 15 minuten wachten. Dus hup... en aanschuiven maar!

Ons wachten werd beloond en na een klein kwartiertje konden we plaatsnemen in een schildpaddenschelp. Onze eerste indrukken waren...wow, wat een leuke ride! Deze komt zeker bij op de favorieten lijst.
Bij de Flyin' Carpets Over Agrabah konden we ook zo doorlopen, dus pikten we die ook nog snel mee.
We gingen ook nog even met Mike op de foto.
Opeens kwam dit kleine lieve vogeltje op Dumbo's oortje zitten.


Studio Tram Tours

Op naar Studio Tram Tours, nog een attractie die we nog nooit gedaan hebben. Had er niet echt heel hoge verwachtingen van, maar het is een leuke attractie. Je wordt met een treintje/vrachtwagen door allerlei filmrekwisieten gereden. Af en toe stop je voor wat "Special effects". Vooral Hendrik vond deze wel de moeite waard.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...