Sunday, October 16, 2011

DLRP October 6th (Part IX)

Lots of fun, characters & rain!

Na heerlijk genoten te hebben van Dr. Facilier's show, is het tijd voor wat anders. Het is gelukkig droog gebleven, dus dat scheelt al. De regen heeft er wel voor gezorgd dat we het niet al te warm hebben, dus willen we graag wat binnen doen. Kwestie om ook een beetje op te drogen. We wandelen naar Phantom Manor.
Ik ben niet zo'n fan van spookhuizen, ik had de Phantom Manor dus ook nog nooit gedaan. Maar, er is mij verteld geweest dat hij niet eng is, dus we gaan het er toch op wagen.
Er staat amper een wachtrij, dus nemen ook nog rustig de tijd om het tuintje en pad te bekijken en te fotograferen.

Na toch wel een fantastische ervaring in the Phantom Manor kan ik met een gerust hart zeggen... dit is het één van de leukste spookhuizen die ik al gezien heb! En inderdaad, helemaal niet eng. Volgende keer wordt hij zeker niet meer overgeslagen!
Terug buiten wilde ik nog wat foto's maken voor mijn scrapbook.


Jack & Sally... Of toch enkel Jack?

Terug aan de ingang zagen we dat Jack & Sally op komst waren. Nog 7 minuten wachten...dat hadden we er zeker voor over. De rij was nog niet lang, dus aanschuiven maar. Hendrik ging nog snel even naar toilet en niet veel later kwam een goedgemutste Jack al vrolijk het publiek begroeten.

Het waren voornamelijk volwassenen die stonden aan te schuiven en het ging er ook heel rustig aan toe. Iedereen bleef netjes in de rij staan. Zo kan het dus ook! Heerlijk. Als eerste waren een groepje Nederlanders. Jack was erg aardig. Vroeg waar ze vandaan kwamen, of ze een 'Scary' face konden trekken etc... Erg leuk. Daarna kwamen er 2 Spanjaarden aan de beurt en vervolgens 2 Duitsers. Na nog 2 Nederlanders was het onze beurt.

Ik had nog 1 lege pagina in mijn handtekeningenboekje over. De hele tijd was ik in twijfel of ik Jack zou laten tekenen of ik de pagina zou 'sparen' voor een ander character. Maar Jack was echt zoooo aardig tegen iedereen, dat ik besloot dat het absoluut verdiende om mijn boekje te tekenen.
Hij vond het net als alle andere characters heel erg mooi en ging er in bladeren. Hij was erg verbaasd toen hij zag dat Jack Sparrow zijn naam er in stond. Zijn naam stond niet in het boekje omdat ik niet wist of ik hem tegen zou komen. Hij wilde dan tekenen op de binnenkant van de kaft, maar ik zei dat ik die ene pagina speciaal voor hem had bewaard en dat hij daar wel mocht tekenen. Superaardig als hij was, ging hij plaats open laten voor Sally, dan kon ook zij nog tekenen.
Ik vroeg of Sally nog kwam, waarop hij zei dat ze nog wel kwam, maar dat hij niet wist wanneer. "She's doing her make up, you know... women". Waarop ik zei:"Yeah, yeah, I totally understand".
Nog nagenietend van een fantastische ontmoeting met Jack en met 'n big smile op m'n gezicht (Oh, wat was hij lief) -en hij had een heel leuk Engels accent-  was het tijd om verder te gaan. Op Sally gingen we niet wachten, aangezien we er geen idee van hadden hoe lang ze nog zou wegblijven.

Het was nog geen 12 uur, maar we wilden alvast toch al wat eten. We moesten nog wisselen van park en ik wilde natuurlijk een leuk plekje bij de Stars & Cars parade. Fuente Del Oro was vandaag wel open, dus die werd het. We bestelden beiden Fajitas met kip en Churros als dessert. Helaas was het eten een tikje tegengevallen... mijn groentjes waren koud! Gelukkig waren de Churros wel warm.

Stars & Cars... and a lot of rain!

Tijd om van park te wisselen dan. We lieten het Disneyland park even voor wat het was en gingen naar de Studio's. Daar stonden weer een hele hoop characters, maar we zijn niet gaan aanschuiven. We gingen rechtstreeks naar ons geliefde plekje voor de parade. We besloten om wat meer naar rechts te gaan staan dan de vorige keer. Een goede beslissing zo bleek.
Het begon aardig druk te worden voor de parade en niet veel later zagen we Goofy al het plein op lopen. Yes, yes... let the fun begin.

De characters stapten uit de wagen en niet veel later hadden we Remy al bij ons. Toen hij zijn naam in mijn boekje zag staan, ging hij heel uitbundig doen en er naar wijzen. Natuurlijk wilde hij ook even tekenen. Daarna pakte hij me vast voor een leuke foto.
Ook Lilo & Stitch stonden in onze buurt, maar het was Aladdin die het eerste mijn boekje in de gaten kreeg. Ook zijn reactie was super. "Oh wow, this is beautiful". Toen ik zei dat ik het zelf gemaakt had ging hij er in bladeren. "I got to show this to Jasmine". Jasmine stond enkele stappen verder en Aladdin riep haar tot bij hem. "You've got to see this, she made it herself", zei hij tegen haar. En samen gingen ze in het boekje bladeren. Ook Jasmine was onder de indruk en zei dat het echt mooi was. Daarna gingen ze tekenen en nog even poseren voor een foto. Jasmine had niet veel tijd want die werd op het podium verwacht.
En dan gebeurde het!
Aladdin was nog maar net weg toen de hel letterlijk losbarstte. Een stortvlaag aan regen viel met bakken uit de lucht. Uit het niets... We probeerden eerst onze regenvesten nog aan te doen, maar dat lukte niet door de hevige regen en de wind. Ik kon gelukkig mijn boekje nog veilig wegbergen en het is gelukkig niet beschadigd door de regen.
Iedereen liep alle kanten uit en ook wij vluchtten weg... met mijn in mijn hart verliet ik mijn plaatsje bij de parade.
Ik vluchtte naar de uitgang van Stitch Live, samen met nog vele anderen. De characters schuilden onder het podium. Hendrik was ik in het rumoer kwijt geraakt. Ik stak alsnog de camera weg en nam mijn regenvest. Niet veel later had Hendrik me gevonden en we keken met spijt in ons hart naar de uitgeregende parade.
Het meeste medelijden had ik met Mary Poppins en Bert. Zij zaten vast op hun kermispaardje op de wagen en konden geen kant uit.
Bah wat 'n weer! De regen bleef maar stromen en niet veel later werd de parade afgelast.
De characters namen weer plaats in hun wagen en reden weg. Met pijn in mijn hart zag ik hoe ze vertrokken. Maar het was beter zo... zeker voor Mary Poppins en Bert. Die waren doorweekt.

Niet veel later klaarde het op.
Beetje boos op de stomme regen wisselden we weer van park. Mijn hele schema was in de war geraakt, dus we keken even op het programma wat we zouden kunnen doen.
Toen zag ik dat de Star Wars characters op het toneel zouden verschijnen. Met nog een tussenstop bij het toilet, ging het richting Discoveryland.
Maar helaas, geen characters te zien. Zouden ze niet komen door het slechte weer?
Hendrik ging even aan een CM vragen en die wist ons te vertellen dat Chewbacca zo zou komen. Oh yes, ik wilde zeker even wachten. Het was gelukkig niet druk.
En ja hoor, niet veel later kwam Chewbacca er aan. Mijn pa en ik zijn grote Star Wars fans, dus ik was helemaal in de wolken... alleen maar door het zien van Chewbacca.
Hij vluchtte naar een afdak om daar rustig de mensen te begroeten. Mensen gingen helaas weer proberen voorsteken, maar dat liet Chewie niet toe. Hij koos zelf uit wie er op welk moment naar voor mocht komen. Niet veel later was het dan onze beurt.
Na een knuffel en een foto konden we weer verder. De leed van de stopgezette Stars & Cars parade en de hevige regen van daarvoor waren toch al ietsje vergeten. Met een grote smile gingen we weer verder... klaar voor een nieuw avontuur.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...