Sunday, October 13, 2013

Disneyland Paris: Woensdag 9 oktober 2013 - Deel 1

And off we go!

Om 5 uur loopt de wekker af... Gaap! Maar al snel springen we uit bed, althans Sarah toch. De koffers zijn gepakt en Hamish & Duffy zijn er ook klaar voor. Nog snel even douchen, ontbijten, de laatste dingen controleren en de auto inladen... And of we go!Het is iets voor 6 wanneer we vertrekken en alles is nog rustig en donker buiten. Er is voorlopig nog niet veel verkeer, dus dat begint goed. Studio Brussel houdt ons ondertussen gezelschap wanneer we de lange rit naar de magie aanvatten.

Wanneer we Antwerpen naderen begint het drukker te worden, we hebben een kleine 10 minuutjes file. Al bij al valt het dus nog reuze mee. Later horen we op de radio dat er file van meer dan een uur is.
In Nazareth stoppen we een eerste keer om even een koffie te halen en naar toilet te gaan. Het is nog steeds donker buiten.

Wat later rijden we vlotjes de grens over. Welkom in Frankrijk! In Lille hebben we weer even wat file, maar ook deze keer valt het reuze mee. Studio Brussel houdt ons nog steeds gezelschap. We stoppen nog een keertje om naar toilet te gaan en te eten.

We naderen de magie, zo veel is zeker. Eerst verschijnen de bordjes voor Parc Asterix en niet veel later ook die van Disneyland.We're home!

Het is even na 11 uur wanneer we onze Dreampass tonen aan de CM aan de parking. Aan de auto's op de parking te zien, lijkt de drukte in het park mee te vallen. We parkeren de wagen ergens vooraan, in rij A3. Heerlijk dicht bij de ingang. Handig voor vanavond. We nemen onze spullen, Duffy en haasten ons naar de rolband.
Nog even door de tassencontrole en niet veel later steken we onze jaarkaarten door de toeganscontrole en verschijnt er 'Welcome' op de display. Finally, we're home!

Our favorite teddy bear!

Van 10 tot 12 uur kan je Duffy in zijn Halloweenoutfit vinden aan de Storybook Store. Eén van de dingen op mijn "wishlist" was een foto van Duffy in zijn Halloweenoutfit. Dat was dan ook het eerste wat we wilden doen.
Toen het onze beurt was ging Duffy even pauze nemen, dus we moesten nog even wachten.
Tijdens het wachten hoorden we de aankondiging voor de nieuwe parade "Mickey's Halloween Celebration". Die ging bijna beginnen. De muziek speelde al en ik kon het alvast niet laten om mee te zingen.
Na enkele minuutjes kwam hij terug en was het knuffeltijd met onze favoriete teddy bear.We zijn er nog maar net en dit is alvast een eerste hoogtepunt van onze trip. Na nog even gezwaaid en afscheid te hebben genomen van Duffy, gingen we weer verder. De parade was ondertussen in Main Street aangekomen. Maar deze zouden we op een ander moment bekijken. We namen de 'snelle' route (via de Liberty Arcade) richting het kasteel. Onderweg begonnen de tranen te komen. Tranen van blijdschap, maar ook van alles wat er de laatste weken/maanden gebeurd was. Het was alsof alle opgekropte emoties ineens naar buiten kwamen.

Het emo-moment duurde niet lang en het werd tijd om te beslissen waar te gaan eten... Hakuna Matata natuurlijk!
Maar helaas, deze was niet open. We liepen verder richting Frontierland.
Fuente Del Oro was wel open. Fuente Del Oro is een restaurant is Mexicaanse stijl en waar je dus kan proeven van de Mexicaanse keuken. We hebben hier in het verleden ook al eens gegeten. En ook al ben ik grote fan van de Mexicaanse keuken, het is toen niet echt bevallen (koud eten). We besloten het nu toch nog een keertje een kans te geven.
We bestelden beiden Chicken Fajitas met Mexicaanse rijst en als dessert de Churros. We namen er water en een Sprite bij. Fuente Del Oro stelde deze keer niet teleur, het eten was lekker.


This is Halloween!

Na het eten gingen we verder Frontierland in. De rij bij Big Thunder Mountain was 20 minuten. Deze attractie is Hendrik zijn favoriet. Maar we besloten nog even te wachten, tot het eten wat gezakt was. Aan Phantom Manor staat de fotolocatie van Jack & Sally, 2 van Sarah haar favoriete characters. Een ander item op de fameuze "wishlist" was dan ook een foto met hun.
Het was echter enkel Jack die z'n fans stond te begroeten, maar we besloten toch in de rij te gaan staan. Hendrik zei dat we dan later nog wel eens terug kwamen. Ondertussen zagen we ook Minnie Mouse in haar Halloweenoutfit. We besloten om toch maar niet de rij uit te gaan. 

Jack nam echt de tijd voor iedereen, waardoor het wachten wel erg lang leek te duren. Na een tijdje nam Jack even pauze. Helaas begon het ook nog eens te regenen. Niet veel later kwam hij terug met Sally!
Nog even moesten we wachten en dan was het onze beurt.

Het regende nog steeds en we gingen dan ook met z'n allen onder de paraplu staan. Ik had mijn scrapbook mee van onze Halloweentrip van vorig jaar. Het boek bevat ook enkele pagina's van Jack & Sally. Ik wilde mijn boek graag laten signeren door mijn favoriete characters en Jack & Sally waren de eerste die aan de beurt waren.
Ze vonden mijn boek super en begonnen er spontaan in te bladeren. Vooral Sally heeft het boek van voor naar achter bekeken.
Jack was blij verrast toen hij zichzelf in het boek terug vond. Hij dacht al dat hij mij herinnerde van vorig jaar. Lol.
Sally merkte de titel van de pagina op 'This is Halloween'. Jack vertelde dat Halloween zijn favoriete periode en was dan ook blij met het zien van alle Halloween layouts.
Jack wilde weten waarom ik het boek gemaakt had. Heel simpel, omdat het een leuke manier is om achteraf je herinneringen/foto's te bekijken.
Na het signeren wilde Sally nogmaals door het boek bladeren. Jack vond het skelethoofdje bij hun pagina erg geslaagd.

Daarna was het tijd voor foto's.
Jack wilde dat het fotoboek mee op de foto ging, om te tonen hoe zeer hij het boek waardeerde. Nadien wilde Sally nog enkele 'scary face' foto's maken. Echt 'scary' zijn ze niet geworden... ik kon niet stoppen met lachen. Alweer een mooi hoogtepunt van onze trip.


  
 


 
 
 


 


 
 


 
 
The Wildest Ride In The Wilderness!
 
Met een big smile verlaten we Jack & Sally. Hendrik was door het wachten in de regen behoorlijk nat geworden. Maar gelukkig was de bui van korte duur. We deden toch onze poncho's aan en wandelden weer richting Big Thunder Mountain. De wachtrij was nog steeds 20 minuten dus we gingen snel in de rij staan. We namen de 2 rij, wat er op neer kwam dat we bijna konden doorlopen tot het einde. De poncho's deden we ondertussen weer uit. En na een kleine 10 minuten wachten, maakten we ons klaar voor the wildest ride in the wilderness.
 

 
 


 
Going on a safari?!
 
Na een ritje met het treintje van Big Thunder Mountain verlaten we Frontierland. Via Adventureland willen we naar Fantasyland gaan. Onderweg komen we Donald in zijn safari outfit nog tegen. Sarah wil nog graag een foto met hem, want Donald in deze outfit hadden we nog niet gezien. Wat verder staan ook Pluto en King Louie.
 
 

Helaas begint het alweer te regenen en de poncho's worden weer boven gehaald. We besluiten om niet te wachten op de andere characters en we verlaten Adventureland. Maar ik ben wel blij met de foto's van Donald in Safari outfit!

Wordt vervolgd...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...