Tuesday, May 27, 2014

DLP Swing Into Spring: Donderdag 22.05.2014 - Deel 5

Goedemorgen Disneyland!

Na een deugddoende nachtrust (het bed en hoofdkussen in Dream Castle slapen heerlijk!) loopt om 6.30 uur de wekker weer af. Half wakker stappen we uit bed en maken we ons klaar voor een nieuwe dag in het park. De zon is alvast van de partij, hopelijk blijft dat ook zo!
Maar eerst maar eens ontbijten. En dat doen we in het hotel.
Iets na 7 uur stappen we de ontbijtzaal binnen. Het is nog vroeg, wat wil zeggen dat het niet druk is bij het ontbijt.

Het ontbijt in Dream Castle is een buffet met keuze uit koude en warme gerechten en dranken. Er is verschillende soorten beleg waaronder kaas, ham, verschillende soorten confituur, maar ook spek, worstjes en eieren. Er zijn croissants en chocolade koeken, maar ook verschillende soorten brood die je al dan niet kan roosteren. Verder kan je ook yoghurt, fruit of verschillende soorten cornflakes nemen. Ook qua dranken is er keuze genoeg.
Hendrik vindt het ontbijt in Sequoia Lodge beter (de croissants en chocoladekoeken toch in ieder geval), maar het is zeker niet slecht! Veel beter, lekkerder en rustiger dan in Kyriad.
Wat ons wel opvalt is dat meer dan 3/4e van de gasten van Aziatische afkomst zijn. Op zich niet erg, maar dat had ik niet verwacht.  

Disneyland, here we come again!

Na het ontbijt nemen we de auto richting het park. Het is nog vroeg en we parkeren ons helemaal vooraan. Lekker makkelijk voor vanavond. (Ik wilde graag vroeg gaan, zodat we nog even rusig de Spring versieringen kunnen bewonderen en fotograferen, zonder dat er niet al te veel mensen bij op de foto staan.)

Ook bij de tassencontrole is het lekker rustig en we kunnen dan ook vrij snel verder... We maken eerst even wat foto's bij het Disneyland Hotel en lopen daarna het hotel binnen.Naar goede gewoonte gaan we even kijken welke characters er op de set staan. Ook dit keer is Pluto aanwezig. De rij is nu beduidend korter dan gisteren, dus we schuiven snel aan. Na een 5-tal minuutjes is het al onze beurt om te knuffelen met Pluto.


Swing Into Spring

En daarna gaat het in rechte lijn naar het park. De versieringen voor het Swing Into Spring Festival zijn prachtig. Vooral de grote bloem aan het treinstation in Main Street. Heel erg leuk gedaan. Ook de versieringen op Central Plaza zijn heel erg mooi.

 Altijd leuk... een mooi kasteel en een mooie blauwe hemel!
 
Versiering bij de fotolocatie van Rapunzel, inclusief Pascal.

Extra Magical Hours

Nu we hier toch zijn, kunnen we net zo goed ook nog gebruik maken van de Extra Magical Hours. Eerste halte is Peter Pan's Flight. Hier staat vaak zo'n enorme wachtrij, maar tijdens de Extra Magical Hours is hier gelukkig nog niet veel van te merken. Omdat Dumbo, the Flying Elephant gesloten is, is Le Voyage De Pinocchio open. We hebben deze attractie nog maar één keertje gedaan, dus nu is het het ideale moment om hem nogmaals te doen.
Daarna verlaten we Fantasyland en gaan we richting Discoveryland voor een rondje Space Mountain en Buzz Lightyear.

Wanneer we in de wachtrij staan voor Buzz, krijg ik een smsje van Fiona dat ze net aangekomen zijn in het park. Ik laat hun weten dat we nog even gaan Buzzen en dat we daarna naar The Old Mill komen.

 
 


 
Oei, die lucht voorspelt niet veel goeds!


Wordt vervolgd!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...