Saturday, May 24, 2014

DLP Swing Into Spring: Woensdag 21.05.2014 - Deel 1

Off we go!

Gaap! Het is 4.30 uur wanneer de wekker afloopt. Eindelijk! Vandaag vertrekken we weer richting de magie. We kunnen gelukkig met niet al te veel moeite uit bed. Hendrik gaat zich als eerste douchen, terwijl ik voor koffie zorg. Daarna maak ook ik me klaar en drinken we onze koffie leeg. We ruimen nog wat op en dan is het tijd om te gaan. De koffers worden ingeladen en om 5.30 uur is het zover... Disneyland, here we come!


Ook Duffy mag mee.

 
 
We hadden de auto de dag voordien al volgetankt, dus we konden zo vertrekken. We hopen dat we door dit vroege uur de files rond Antwerpen en Gent kunnen vermijden. En ja hoor, gelukkig geen file in Antwerpen en ook in Gent kunnen we rustig verder rijden. Heerlijk! Het duurt dan ook niet erg lang meer voordat we de grens met Frankrijk over steken.
Even voorbij Lille hebben we wat file, maar na 5 minuten is dat ook weer opgelost. We komen voorbij de 'piramide' en weten dat we halverwege zijn.
 
Onderweg stoppen we nog even om de benen te strekken en naar toilet te gaan en dan gaat het in laatste rechte lijn naar het park. Nog heel even geduld hebben dus.

 

Bij Charle De Gaulle is het druk. Druk qua vliegverkeer bedoel ik dan. En om de tijd wat te doden, amuseer ik me met het maken van foto's van opstijgende en landende vliegtuigen.
Niet veel later verschijnen ook de eerste bordjes... we're getting closer! De laatste pakweg 30 kilometer hebben we nog een klein beetje file, maar ook deze duurt gelukkig niet erg lang. Iets over 10 uur is het dan zo ver... we zijn er!Hello Disneyland!

We rijden de parking op en parkeren ons helemaal vooraan. Het lijkt nog mee te vallen qua drukte. We nemen alle spullen die we nodig hebben uit de auto, inclusief Duffy, en haasten ons naar de tassencontrole. Daar staat een gigantische rij. Plots zien we een vrouw zwaaien, dat we ook langs de andere kant kunnen. Een hele mensenmassa zet het op een lopen, maar we zijn ondertussen zo dichtbij dat het al snel aan ons is.


De eerste characters

Naar goede gewoonte is de eerste halte het Disneyland Hotel. We willen eens kijken welke characters er aanwezig zijn. Op de fotolocatie staat Pluto, maar die heeft best wel een lange wachtrij. We besluiten om toch maar niet in de wachtrij te gaan staan. We zullen Pluto vast nog wel een keertje tegen komen deze trip. Wat verder in de gang staan het Witte Konijn uit Alice In Wonderland en Donald. Het Witte Konijn houdt het al snel voor bekeken, maar Sarah kan na nog even te moeten wachten, nog net op de foto met Donald voordat ook hij weer weg is.Hi Minnie!

We nemen afscheid van Donald en gaan het park in. Eens kijken of Duffy in zijn lente-outfit nog op de set staat. Duffy is er helaas niet, maar Minnie in haar lente-outfit wel. De outfits zien er alvast super uit met mooie, frisse kleurtjes. De rij is best lang, maar toch schuiven we aan. Om de tijd wat te doden, maken we wat foto's. Tijdens het wachten neemt Minnie 2 keer een pauze, maar na de 2e pauze is het al snel onze beurt. We vragen nog aan de CM of Duffy vandaag nog komt, maar dat is niet het geval. Als we vragen of hij morgen nog komt, dan zegt hij eerst van niet, enkel Minnie, wat later zegt hij dat hij het niet weet. Nou, daar gaan mijn kansen voor een foto met Duffy!


 


Minnie is heel schattig en begroet me met een knuffel. Lief! Na een foto met Minnie en mezelf, komt ook Hendrik er bij staan.


Verrassing!

We nemen afscheid van Minnie en dan is er plots een onverwachte verrassing. Ook Fiona, Ries en Mila zijn vandaag in het park. We hadden sowieso al afgesproken om samen wat te eten vanavond, maar wat we niet wisten is dat ze ons al gespot hadden. Ze staan ons op te wachten bij de Arcade. Verrassing! Na een korte babbel nemen we afscheid van elkaar. "Tot vanavond!"
Fiona, Ries en Mila gaan naar de Studio's om te kijken hoe lang de wachtrij voor Spidey is. Wij lopen via de Arcade naar Adventureland!

Eerste attractie.

In Adventureland is Hakuna Matata gesloten. Dat wordt wat anders verzinnen voor het middageten.
Het is ondertussen ook beginnen regenen, dus we willen graag iets binnen doen. Het wordt Phantom Manor in Frontierland. Onderweg naar Phantom Manor zien we dat The Lucky Nugget Saloon open is... de keuze is dan ook snel gemaakt. Hier gaan we vanmiddag een hapje eten. De wachtrij bij Phantom Manor is maar 5 minuten, dus dat valt reuze mee.

Halverwege de rit val je plots stil.

 En wat later nog eens.
 
 
Wanneer weer in de wereld der levenden komen, is het gelukkig gestopt met regenen. Aangezien we nu toch honger hebben gekregen, besluiten we om alvast wat te eten. Zoals gezegd wordt het The Lucky Nugget. We houden heel erg van de thematisering van dit restaurant en ook het live-orkest geeft het geheel wat extra.
Hendrik bestelt het Spring Menu met een hamburger, een salade en rode vruchten crumble. Sarah bestelt de Fish & Chips, met een caramel sundae ijsje (heerlijk!). We smsen ook nog even naar het thuisfront om te laten weten dat we goed toegekomen zijn. 
 
 


Ooooh, lekker!!

Welcome to Spring!

Na het eten kijken we even op de klok en zien dat we de Welcome To Spring Show in Main Street van 12.45 uur nog kunnen meepikken als we snel zijn. De show speelt enkel vandaag, dus als we hem willen zien, moet het sowieso vandaag gebeuren.
En ja hoor, we zijn op tijd. We hoeven niet lang te wachten voor de show begint.
De show is erg leuk, met leuke blijft-in-je-hoofd-hangen-de muziek. Na de show kon je even met de dansers op de foto. 
 

 

 
Na de show nog even foto's maken.

 

En dan zelf even op de foto gaan met deze 2 leuke dames.


 
Het filmpje van de Welcome To Spring show.
 
 
Linkje naar het filmpje:
 
 
Wordt vervolgd.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...